BULGARIA – program 4 zile

Perioada 24 – 27 septembrie 2020

Catedrala Adormirea Maicii Domnului – Varna

Ziua 1: Plecare ora 5:30 din parcare Arhiepiscopie Roman / ora 06:00 din parcare hotel Decebal Bacău, deplasarea pe traseul: Bacău – Focșani – Giurgeni – Constanța (vizităm catedrala Arhiepiscopiei Tomisului, piața Ovidiu) – Techirghiol (M.rea și mormântul pr. Arsenie Papacioc) – Cazare și cină hotel Eforie Nord.

Ziua 2: Mic dejun, pornim spre Bulgaria; trecem vama prin punctul de frontieră, Vama Veche – Cap Kaliakra – Balcik ( castelul Reginei Maria, grădina botanică) – cazare și cină hotel Nisipurile de Aur.

Ziua 3: Mic dejun, astăzi vom vizita al doilea oraș ca mărime al Bulgariei, Varna (Catedrala Adormirii Maicii Domnului, centrul pietonal) – Timp liber pentru cumpărături – cazare și cină hotel Nisipurile de Aur.

Ziua 4: Mic dejun, pornim spre țară – Mangalia – Constanța – Brăila – Focșani – Bacău – Roman. 

Preț:
950 lei/persoană  (plecare din Bacău)
980 Lei/persoană (plecare din Roman)

Pretul include:

  • Transport cu autocarul 
  • 3 nopți cazare Hotel 3* cu mic dejun 
  • 3 Cine 
  • Ghid însoțitor 

Pretul nu include:

  • Taxa de pod
  • Cheltuieli personale 

Notă:
Pentru trecerea frontierei nu este nevoie de pașaport. Trecerea se face cu Cartea de Identitate. 

Detalii despre obiective:

Cap Kaliakra este un promontoriu superb, care se întinde 2 km în Marea Neagră. Acesta se află la 60 metri deasupra nivelului mării. În prezent, în vârful peninsulei se află un mic muzeu și o cetate valahă, unde se pot vedea ruinele unor clădiri, biserici, băi comune romane și fântâni. Kaliakra este o rezervație naturală, unde se pot observa delfinii și cormoranii.

Cap Kaliakra – Fortăreață medievală

Varna – Catedrala Adormirea Maicii Domnului este cea mai mare și mai cunoscută catedrală ortodoxă bulgară de pe litoral bulgăresc al Mării Negre, situată în oraș-port Varna, și a doua cea mai mare din Bulgaria (după catedrala Alexandr Nevski din Sofia). A fost deschisă oficial pe 30 august 1886 și este reședința episcopiei de Varna și Preslav și unul dintre simbolurile orașului Varna.


Balcik este cunoscut, în special, datorită Reginei Maria. După cel de-al doilea război balcanic, în 1913, orașul a devenit parte a Regatului României. În 1940, chiar înainte de izbucnirea celui de-al doilea război mondial în regiune, Balcik a fost cedat de România Bulgariei prin clauzele Tratatului de la Craiova.
În timpul administrației României, Palatul Balcik a fost reședința de vară preferată a reginei Maria a României și a familiei ei apropiate. Orașul este locul vilei orientale a Mariei, locul unde i s-a păstrat inima, în conformitate cu ultimele sale dorințe, până în 1940 . A fost apoi mutat la Castelul Bran, în centrul României. Astăzi, Palatul Balcik și Grădina Botanică Balcik adiacentă sunt cele mai populare repere ale orașului și o destinație turistică populară.

Balcik – Grădina Botanică