Pelerinaj Turcia – Cappadocia

Perioada: 26. Apr. – 05. Mai. 2020. (8 Nopti – 10 Zile)

Ziua 1/2: Plecare din Bacau pe ruta Bucuresti – Ruse – Veliko – Tarnovo – trecere prin Valea Trandafirilor – Capitan Andreevo (Bulgaria) – Kapikule (Turcia) – Edirne (fostul oras Adrianopol,. Traversarea Strâmtorii Dardanele (leaga Marea Egee cu Marea Marmara) cu ferryboat-ul până la Canakkale. Cazare hotel Canakkale.

Ziua 3: Mic dejun. Plecare către Kusadasi. Se vizitează ruinele vechilor ceteti Troia I – IX (inclusive Troia VII, cea descrisa de Homer), ne indreptam catre Bergama, cunoscut pentru productia sa de lana, aur si covoare fine, orasul unde a fost inventat pergamentul. Vizitam Acropole si Altarul lui Zeus. Trecem prin Izmir si continam drumul spre Kusadasi, Cazare şi cină în Kuşadasi.

Ziua 4 Mic dejun. vizitam Cetatea Efes (Biblioteca lui Celsus, marele teatru în care a predicat Sfântul Apostol Pavel, Biserica Maicii Domnului – în care s-a ţinut Sinodul III Ecumenic in anul 431), Casa si Izvoarele Maicii Domnului astazi biserica romano-catolica, ruinele bisericii ridicate de împăratul Iustinian şi mormântul Sfântului Ioan Evanghelistul, coloanele Templului zeiţei Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii). Cazare şi cină în Kuşadasi.

Ziua 5: Mic dejun. Parasim Kusadasi, renumit ca unul dintre cele mai atractive orase de la Marea Egee fiind aproape de situri istorice importante antice si ne indreaptam spre Pamukkale. Pamukkale apartine patrimoniului mondial UNESCO din anul 1988. Pe langa faimoasele terase calcaroase cu apa termala, in care vizitatorii se pot chiar scalda, vom vizita si Cetatea Herapolis cu ruinele Bisericii Martirului, Sfantul Apostol Filip. Cazare şi cină în Pamukkale

Ziua 6: Mic dejun, ne indreptam spre Konya, fosta capitala a imperiului Selgiuc, unde vom vizita faimoasa manastire Mevlana, locul in care a luat nastere ordinul religios al dervisilor mevleviti. Mănăstirea a fost transformata in muzeu al artelor islamice. Continuam calatoria spre Cappadocia sau ,,Tinutul cailor frumosi”, zona recunoscuta pentru formatiunile geologice stranii, similare cu cele lunare, cu labirinturi subterane, fortarete, orase construite sub pamant. Cazare si cina in Cappadocia.

Ziua 7: Mic dejun. Datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane, iar intre secolele X si XV a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi. Asa au luat nastere peste 3.000 de biserici sapate in spectaculoasele formatiuni rezultate ca urmare a unor eruptii vulcanice. Vom vizita:Goreme, in traducere ,, Nu ne puteti vedea aici”, parcul national al Cappadociei trecut in lista monumentelor UNESCO in anul 1985, aici puteti vedea cafenele, restaurant si case de oaspeti sapate direct in formatiunile geologice pentru care este vestit parcul; Muzeul in aer liber Goreme, un complex monahal format din mai multe biserici sapate in piatra si capele acoperite cu fresce; Ortahisar, orasul situat la poalele zidurilor contorsionate din tuf volcanic in care sunt sapate locuinte, o legenda spunand ca aceasta ar fi legat printr-un pasaj subteran de Castelul  de piatra Isa Kalesi; Kaymakli, orasul labirint, deschis pentru turisti din anul 1964 ascunde peste 100 de tuneluri subterane, folosite astazi ca pivnite, grajduri sau zone de depozitare. Terminam vizita cu Avanos, un sat situat pe raul Kizilirmak, faimos pentru ceramica si covoarele traditionale.Cazare si cina in Cappadocia.

Ziua 8: Ankara-Istanbul. Mic dejun. . Plecare catre Ankara, capitala Turciei din 1923, oras aglomerat al Turciei moderne cu muzee, obiective turistice, ruine, magazine si restaurante pentru toate gusturile.
Calatorim spre Istanbul, unicul oras din lume situat pe doua continente si cel mai mare oras al Turciei dar nu si capitala acesteia. Dupa formalitatile de cazare la Istanbul timp liber sau optional se poate face o croaziera pe Bosfor. Cazare la Istanbul.

Ziua 9: Istanbul. Mic dejun. 1. în Biserica din Vlaherne cu hramul Acoperământul Maicii Domnului (loc unde Maica Domnului s-a arătat mulţimii strânse în vremea împăratului Leon cel Înţelept, când oraşul era asediat şi a lăsat asupra lor Acoperămânul), Biserica Românească cu hramul Sfânta Muceniţă Paraschevi, Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Sfânta Arghira (ctitorie a Sfântului Constantin Brâncoveanu, închinare la moaştele Sfintei Arghira şi Sfântul Nifon Patriarhul Constantinopolului). 
la Patriarhia Ecumenică (în mod simbolic cea mai înaltă autoritate canonică a lumii creştin-ortodoxe. Închinare la moaştele Sfântului Grigorie Teologul, Sfântului Ioan Gura de Aur, ale Sfintei Solomoni, ale Sfintei Eufimia și ale Sfintei Teofana.  Tot aici este „Coloana Flagelării”, o bucata din coloana de care a fost legat Iisus Hristos când soldaţii romani l-au biciuit şi l-au torturat) și la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii (prima biserica a fost construită de împăratul Leon I Tracul, datorită unei minuni pe care a trait-o când era soldat – inainte de a intra în cetate: Leon Marcelus a întâlnit un orb care l-a rugat să-i dea apă de băut şi să-l îndrume spre cetate. Atunci, un glas de femeie i-a poruncit să caute în apropiere, unde se afla un izvor, şi să ude ochii orbului cu apa curată. Făcând astfel, orbul a deschis ochii şi a  început să-L slăveasca pe Dumnezeu. Apoi, acelaşi glas i-ar fi zis lui Leon că va moşteni tronul împărătesc. După ce a fost uns împărat, Leon a construit o biserică închinată Maicii Domnului, pe locul acelui izvor). Dupa pranz,  
Tur pietonal – se vizitează: catedrala Sfânta  Sofia (prima biserică de pe acest loc a fost construită de Constantin cel Mare în anul 325, dar a ars într-un incediu în anul 404. A fost reconstruită de Teodosius II în anul 415, dar a fost din nou distrusă în timpul Răscolei Nika din anul 532.  Clădirea actuală a fost construită de împăratul Iustinian între anii 532-537), Palatul Topkapi (reşedinţa sultanilor, actualul Muzeu Naţional al Turciei, cu mâna dreaptă a Sf. Ioan Botezătorul, sabia Sf. Ştefan cel Mare), Moscheea Albastră (a fost construită între anii 1609 – 1616 în timpul domniei sultanului Ahmed I, este cea mai mare moschee din Istanbul), Locul fostului Hipodrom, unde acum se află: Fântâna lui Wilhem II (numită și Fântâna germană, construită în memoria celei de a doua vizite a împăratului german la Constantinopol și inaugurată la aniversarea sa din 27 ianuarie 1901), Scurt popas în istoricul Bazar al lui Bayazid. Cazare în Istanbul,
Ziua 10: Istanbul. Mic dejun.  pornim spre tara, calatorind prin Bulgaria, seara tarziu ajungem acasa.

TARIF: 425 Euro/pers.

Tariful include: 
Transport cu autocar propriu clasificat international, 57 + 2 + 1 locuri, doi soferi,
Taxe de drum si parcari.
8 nopti cazare cu mic dejun si 5 cine, Hotel 3si 4,
Insotitor de grup pe tot parcursul excursiei din partea agentiei .

Tariful nu include: 
Asigurare medicala de calatorie, croaziera, intrarea la obiectivele turistice, ghizi locali 25 euro/pers.

Supliment single: 160 euro/pers.

Nota:  tariful este calculat pentru un grup de minim 50 persoane .pentru un grup mai mic pretul se recalculeaza functie de numarul de personae.

Acte necesare:
Paşaport valabil încă 6 luni de la data plecării

Condıtıı de retragere:
În condițiile de retragere într-un interval calendaristic de 20 zile înainte de data plecării, turistul va primi mai putin cu 80% din prețul pachetului.

În condițiile de retragere într-un interval mai mic sau egal cu 15 zile calendaristice înainte de data plecării, turistul nu va mai primi niciun procent din prețul pachetului.

Notă:
Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.

Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult insoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră.

Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.