Vacanta de toamna in Grecia

Perioada: 29. Oct. – 03. Nov. 2017

Ziua 1/2. Bacau (ora 16:30) – Bucuresti –  Giurgiu – Ruse – Sofia – Promachonas – Thessalonik, continuam catre Kalampaka. Inainte de a urca la manastiri ne oprim sa vedem cum se picteaza icoanele la Atelierul de icoane Zindros. Urcam catre Meteore si vizitam Manastirile Marele Meteor si Sf. Stefan, coboram de la Meteore prin satul traditional Kastraki si oprim la taverna pentru a servi masa (optional). Cazare la Hotel 3* in Kalampaka.

Ziua 3 Mic dejun. Ne deplasam catre Atena in jurul pranzului ajungem in capital Greciei,(tur panoramic din autocar, centrului istoric al Atenei, piata Omania , Sintagma, Stadionul Olimpic), apoi pietonal, vizitam : Palatul parlamentului cu schimbarea garzii, Acropolis, Placa, seara, Cazare Hotel 3* Atena.

Ziua 4 Mic dejun. Matinal ne imbarcam pe ferry-boat catre Insula Egina (traversare ~1h 30min), ne indreptam catre Biserica Sf. Nectarie Taumaturgul. Dupa reculegere ne intoarcem in portul Egina si traversam cu ferryboat-ul catre Pireu – Atena si ne continuam deplasarea catre Peloponez, vizitam: canalul Corint, Epidavros, Micene, Naflio (prima capital a Greciei moderne), Cazare Hotel 3* Atena.

Ziua 5 Mic dejun, Parasim metropola Atena si ne deplasam spre Paralia Katerini cu oprire la Termopile,Povestea regelui spartan Leonidas si a celor 300 de razboinici care l-au insotit la Portile de Foc (asta inseamna, de fapt, Termopile) a fascinat generatii intregi de oameni, din toate colturile lumii. E o poveste spusa neintrerupt de mai bine de 2000 de ani, despre una dintre cele mai tragice confruntari din istoria omenirii. Continuam traseul cu o scurta oprire in Valea Tembi, pentru a vizita pestera Cv. Parascheva si Izvorul Afroditei, dupa ameaza ajungem in statiunea celor 100 de magazine de suveniru-ri haine de blana si bijuterii din aur si argint. Cazare,Paralia Katerini Hotel 3*.

Ziua 6 Mic dejun. Plecam catre Salonic,  Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir. Continuam vizitarea cu Manastirea Sf. TeodoraBiserica Sf. Sofia, Catedrala mitropolitana Sf. Grigore PalamaArcul lui Galerius si Turnul Alb – simbolul orasului, apoi ne reluam drumul catre tara prin Promachonas – Sofia – Ruse – Giurgiu – Bucuresti – Bacau. Sosire in cursul noptii, in functie de conditiile de trafic si formalitatile vamale.

 

TARIF = 250 €/persoana

Tariful include:  

  • Transport cu autocar clasificat international
  • 2 traversari cu ferryboat(Pireu – Egina; Egina – Pireu).
  • 4 nopti cazarein camere duble, triple in hoteluri categorie 3*
  • 4 mic dejunuri

 

Tariful nu include:

  • Asigurare medicala de călătorie
  • Intrări la obiectivele turistice
  • Ghid insotitor si/sau ghid local
  • Alte cheltuieli personale care nu sunt specificate in oferta

 

 

Tarifele sunt valabile pentru un grup de minim 50 de platitor (pentru un numar mai mic de platitori acestea se recalculeaza).

  • Obiectivele mentionate pentru vizita si desfasurarea programului se pot modifica in functie de datele alese, orarul manastirilor, orarul de ferryboat precum si in caz de forta majora: greve, etc.