Pelerinaj in Grecia – Hramul Sf. Dumitru

 

Ziua 1 – 2. Bacau (ora 16:30) – Bucuresti –  Giurgiu – Ruse – Sofia – Promachonas – Thessalonik cu scurta oprire la Schitul Sf. Paraskevi din Valea Tempi si ne indreptam catre Kalampaka. Inainte de a urca la manastiri ne oprim sa vedem cum se picteaza icoanele la Atelierul de icoane Zindros. Urcam catre Meteore si vizitam Manastirile Marele Meteor si Sf. Stefan, coboram de la Meteore prin satul traditional Kastraki si oprim la taverna pentru a servi masa (optional). Cazare la Hotel 3* in Kalampaka.

Ziua 3 Mic dejun. Ne deplasam catre Atena dar nu inainte de a trece prin Nea Makri pentru rugaciune la Biserica Sf. Efrem cel Nou, iar odata ajunsi in Atena (in functie de timpul avut la dispozitie si de destinatia cazarii, vedem daca este posibil un tur panoramic – din autocar – al centrului istoric al Atenei). Cazare Hotel 3* in Atena sau in functie de orarul de ferryboat, cazare in Agia Marina, Insula Egina (~ 400 km)

Ziua 4 Mic dejun. Matinal ne imbarcam pe ferry-boat catre Insula Egina (traversare ~1h 30min), ne indreptam catre Biserica Sf. Treimi – Sf. NectarieTaumaturgul. Dupa reculegere ne intoarcem in portul Egina si traversam cu ferryboat-ul catre Pireu – Atena si ne continuam deplasarea catre Insula Evia trecand podul de la Chalkida, ne indreptam catre Biserica Sf. Ioan Rusul, continuam vizita spre Rovies (trecand prin localitatile Paleochori, Damia si Kalamoudi) si ne oprim la Manastirea Schimbarea la Fata (Cuv. David) – continuam spre cazare. Timp liber. Cazare Hotel 3* Evia.

Ziua 5  Mic dejun. Dimineata devreme plecam catre Salonic, participam la Sf. Liturghie cu ocazia Sarbatoririi Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir. Continuam vizitarea cu Manastirea Sf. TeodoraBiserica Sf. Sofia, Catedrala mitropolitana Sf. Grigore PalamaArcul lui Galerius si Turnul Alb – simbolul orasului, apoi ne indreptam spre Cazare in Thesalonic, hotel 3*. Timp liber pentru cumparaturi.

Ziua 6 Mic dejun, Ne reluam drumul catre tara prin Promachonas – Sofia – Ruse – Giurgiu – Bucuresti – Bacau. Sosire in cursul noptii, in functie de conditiile de trafic si formalitatile vamale.

 

Tariful include:  

  • Transport cu autocar clasificat international
  • 3 traversari cu ferryboat (Pireu – Egina; Egina – Pireu; Agiokampos – Glyfa).
  • 4 nopti cazare in camere duble, triple in hoteluri categorie 3*
  • 4 mic dejunuri

Tariful nu include:

  • Asigurare medicala de călătorie
  • Intrări la obiectivele turistice (Meteora 3 €/pers./manastire)
  • Ghid insotitor si/sau ghid local (Meteora)
  • Alte cheltuieli personale care nu sunt specificate in oferta
  • Supliment cina: 50 €/pers. (minim 20 persoane)

Tarifele sunt valabile pentru un grup de minim 50 de platitor (pentru un numar mai mic de platitori acestea se recalculeaza).

  • Obiectivel ementionate pentru vizita si desfasurarea programului se pot modifica in functie de datele alese, orarul manastirilor, orarul de ferryboat precum si in caz de forta majora: greve, etc.