PELERINAJ IN GRECIA – Marii Sfinti, vindecatori de boli grave!

 


Sf. Dumitru-Sf. Ioan Rusu-Sf. Nectarie-Sf. Patapie-Sf. Apostol Andrei-Sf. Dionisie de Zakyntosh-Sf. Gherasim-Sf. Spiridon-Sf. Ioan de Rila-Sf. Efrem cel Nou-Icoana facatoare de minuni de la Malevi-Sf. Teodora din Vasta-Cuv. Paisie-Sf. Arsenie Capadoccianul-Sf. Sofia-Sf. Anisia-Cuv. David Batranul 

Ziua 1 – 2: Plecare cu autocarul localitatea de plecare Bacau – Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promahonas – Souroti, se calatoreste pe timpul noptii. Dimineata ajungem in Grecia si incepem pelerinajul nostru cu vizitarea  Manastirii Sf. Ioan Evanghelistul unde se afla Mormantul Sf. Paisie Aghioritul si Moastele Sf. Arsenie Capadocianul.(in functie de ziua aleasa pentru vizita). Ajungem la  Thessalonik unde ne inchinam la  moastele Sf. Dimitrie cel Nou Izvoratorul de mir si la moastele Sfintei Anisia apoi ne indreptam catre Biserica Sfanta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sfantului Vasile cel Nou si Biserica Sf Gheorghe – (construitã pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d Hr. de imparatul Galeriu)  cea mai veche biserica crestina din Grecia, Turnul Alb– simbolul orasului, Arcul lui Galerius. Dupa-amiaza, sosire in Paralia Katerini. Cazare Hotel 2*/3*.

Ziua 3: Mic dejun. Se pleaca spre  Kalampaka. Oprim  la Schitul Sf. Paraskevi din Valea Tempi, iar inainte de a urca catre Complexul Monahal Meteora vom urmari cateva momente procesul de realizare al icoanelor la atelierul de la poalele Meteorelor. Marele Meteor si Sf. Stefan ne asteapta pentru rugaciune. Dupa amiaza, se poate servi masa (optional) la o taverna din apropiere. Cazare Kalampaka, Hotel 3*.

Ziua 4: Mic dejun. Ne asternem la drum pe spre Igoumenitsa unde ne imbarcam pe ferryboat cu destinatia Insula Corfu. Vizitam biserica din sec. 16 si ne inchinam la moastele  Sfantului  SPIRIDON, mare facator de minuni. Se viziteaza  si Manastirea  Paleokastrita cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului si Mitropolia din Kerkyra cu moastele Sf. Teodora Imparateasa. Cazare in Insula Corfu, Hotel 2*/3*.

Ziua 5: Mic dejun. Trecem din nou pe continent cu ferryboat-ul si ne deplasam catre Lefkada, insula consemnata de Strabo cu numele de Leucas, a 4-a ca marime din arhipelagul ionic. Ajungem in Insula Lefkada, vizita la Manastirea Faneromeni si Muzeul Ecleziastic al manastirii dupa care facem pauza de pranz in Nidri – frumoasa statiune la o aruncatura de bat de Skorpios, insula vestitului armator grec Onasis. Continuam catre portul Vassiliki de unde ne imbarcam pe ferryboat cu destinatia Fiskardo, Insula Kephalonia. Cazare Hotel 3*, Argostoli.

Ziua 6: Mic dejun. Avem ocazia sa ne curatim sufleteste la Biserica Sf. Maria cu serpii, Biserica Fecioarei Maria cu Crini si Manastirea Sf. Gherasim (vindecator de boli psihice) si ne indreptam catre Poros, portul de unde vom trece pe continent cu ferryboat-ul si ne indreptam catre cazare, nu inainte de a ne opri in Patra, la Catedrala Sf. Ap. Andrei (capul si crucea). Cazare in Kato Rodini, Hotel 3*.

Ziua 7: Mic dejun. Astazi ne vom inchina la moastele Sf. Dionissie de Zakynthos. Dupa micul dejun, pe traseul deja cunoscut ne indreptam catre Kyllini unde lasand autocarul in port, traversam cu ferryboatul catre Zakynthos. In cursul dupa amiezii revenim pe continent. Cazare in Kato Rodini, Hotel 3*.

Ziua 8: Mic dejun. Traseul nostru continua prin Peninsula Peloponez catre Sf. Teodora de la Vasta (Legendele locului marturisesc cum ca un rau al zonei si-a schimbat traseul, ajungand astfel sa treaca chiar pe sub temelia bisericii construite de ei. Mai apoi, copaci au inceput sa creasca din acoperisul bisericii, ale caror radacini nu se vad nici in interiorul bisericii, nici sub tavan si nici pe lateralul cladirii. Sute de ani au trecut, insa radacinile tot nu se vad) si Sfanta icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Malevi (Izvoratoare de Mir), ajungand apoi catre seara la Loutraki. Cazare Hotel 2* / 3*, Loutraki.

Ziua 9: Mic dejun. Ne spunem rugaciunea de dimineata la  Manastirea Sf. Patapie traversam Canalul Corinth si ne indreptam catre Capitala Greciei, in portul Pireu pentru a traversa in Insula Egina catre  unul dintre cele mai iubite locuri de pelerinaj din Grecia – Manastirea Sf. Treimi – Sf. Nektarie – Taumaturgul. In masura in care timpul ne va permite putem poposi cateva clipe si la Biserica Sf. Mina si Sf. Nicolae (aflata chiar in portul Aegina). Intoarcere in Atena cu ferryboat pe inserat.Cazare Atena, Hotel 3*.

Ziua 10: Mic dejun. Traseul de astazi incepe cu vizita, pentru rugaciune, la Manastirea Sf. Efrem cel Nou din Nea Makri, urmand apoi soseaua care duce catre Insula Evia. Aici ne asteapta clipe de liniste si inchinare la un al doilea loc de pelerinaj cunoscut la Greciei, Manastirea Sf. Ioan Rusul si in masura timpului, Manastirea Cuv. David Batranul – „Copilul Inaintemergatorului”. Cazare Loutra Edipsou, Hotel 3*.

Ziua 11 – 12: Mic dejun. A sosit si ziua intoarcerii catre tara. Traversam pe continent cu ferryboat-ul din portul Agiokampos si inainte de a iesi din Grecia facem o oprire la Manastirea Kato Xenia, pentru a ne inchina la  Braul Maicii Domnului si icoana pictata de Sf Apostol si Evanghelist LUCA (una dintre cele 3 cunoscute). Traseul nostru dupa granita mai cuprinde o oprire (optional, in functie de orarul manastirii) la Rila (Bulgaria) – Manastirea Sf Ioan de Rilla, intemeiata in sec 10 de catre Sf Ioan – cel la care Sf Ioan de Kronstadt avea mare evlavie. Continuam periplul nostru pe ruta  Sofia – Russe – Bucuresti – Bacau – localitatea de destinatie. Sosire in functie de conditiile de trafic a doua zi.

Tariful include:

 • Transport cu autocar clasificat international
 • 9 traversari cu ferryboat (Glyfa – Agiokampos; Pireas – Aegina – Pireas;
  Igoumenitsa – Corfu – Igoumenitsa; Vassiliki – Fiskardo; Poros-Kyllini)
 • 9 nopti cazare in camere duble sau triple, Hotel 2*/3*
 • 9 mic dejun

Tariful nu include:

 • Asigurare medicala de călătorie
 • Alte cheltuieli personale care nu sunt specificate in oferta
 • Ghid insotitor si/sau ghid local (Meteora, Atena)
 • Intrări la obiectivele turistice (3€/adult/manastire Meteora)

Supliment cina: 90 €/pers. (minim 20 persoane)

Suplimente optionale (valabile numai daca este alegerea intregului grup):

Hotel 4* Atena:                      + 4 €/persoana

Hotel 4* Chalkida, Evia:        + 5 €/persoana

Tarifele sunt valabile pentru un grup de minim 40 de platitori (pentru un numar mai mic de platitori aceasta se recalculeaza).

 • Tarifele sunt valabile pentru Pelerinaje organizate in perioadele: 12 ianuarie – 04 iunie & 20 septembrie – 30 noiembrie. Pentru alte perioade acesta se recalculeaza.
 • Obiectivele mentionate pentru vizita si desfasurarea programului se pot modifica in functie de datele alese, orarul manastirilor, orarul de ferryboat precum si in caz de forta majora: greve, etc.