Pelerinaj in Grecia – 6 zile

Grecia – Pelerinaj Insulele Evia si Eghina

PROGRAM ECONOMIC 5 NOPȚI

 Ziua 1/2. Bacau – Paralia Katerini

Plecare din Bacău ora 20:00 pe traseul: Bacau-Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Sofia-Kulata-Thesalonic Dimineata devreme ajungem in Salonic unde se viziteaza Biserica Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir si apoi tur panoramic Salonic cu autocarul: Agora Romana, Arcul lui Galerius, Rotonda, Turnul Alb (scurt popas).continuam traseul spre Paralia Katerini, timp liber, vizitarea statiunii cu cele peste 100 de magazine de suveniruri , haine de blana/piele si bijuterii.Cazare hotel de 2/3*.Paralia katerini.

Ziua 3. Paralia Katerini – Schitul Sf Paraschiva – Insula Evia – Manastirea Sf David – Moastele Sf Ioan Rusu

Excursia continua catre Schitul Sf. Paraschiva de pe Valea Tembi-loc sfant, renumit pentru puterea miraculoasa de vindecare si alinare a durerilor. Vom traversa apoi cu ferry-boat-ul de la Glyfa la Agyokampos in Insula Evia., a doua ca marime din Grecia. Vom vizita Manastirea Cuviosul David cu hramul Schimbarii la fata, o manastire de calugari situata la poalele muntilor Kavalaris, la o altitudine de 930 m  unde se pastreaza relicva crestina Capul Sf David cel Batran. Vom continua apoi cu Biserica Sf Ioan Rusul care se afla in localitatea Prokopi  si adaposteste  Moastele Sf Ioan Rusul, originar din Rusia. Cazare la hotel de 2/3* in Insula Evia

Ziua 4. Insula Evia – Atena – Insula Eghina – Manastirea si Catedrala Sf Nectarie Taumaturgul

. Vom parasi insula Evia pe pod si ne indreptam catre Manastirea Sf Efrem cel nou, manastire de maici din localitatea Nea Makri, regiunea Atica la 40 km distanta de Atena. Manastirea are o vechime de circa 600 de ani, este zidita din piatra in stil grecesc si adaposteste Moastele Sf Efrem, care este considerat ocrotitorul dependentilor de droguri si al celor cu depresie. plecare spre portul Pireu pentru imbarcare pe ferry-boat si traversare catre Insula Eghina unde vom vizita Manastirea si Catedrala Sf Nectarie Taumaturgul, mare vindecator si facator de minuni, urmata de participarea la slujba inchinatai Sfantului Nectarie.  Cazare la hotel 2/ 3* in Eghina

Ziua 5. | Insula Eghina – Atena

Dimineata intoarcere in port pentru revenire la Atena. Dupa debarcarea in portul Pireu, tur de oras Atena: Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia, Acropole. Seara, timp liber la dispozitie in Atena. Cazare la hotel 2/3* Atena.

 Ziua 6. | Atena– Termopile – Kalambaka

Dimineata devreme  Parasim capitala Greciei Atena si ne indreptam catre Termopile unde vom face un scurt popas si apoi catre Kalambaka – un micut oras pitoresc aflat la poalele Meteorelor. Cel mai interesant aspect al orasului este fundalul fascinant al stâncilor abrupte ale Meteorei care încadrează partea de nord a orizontului. Cu o strada principala generoasa pe care se afla majoritatea hotelurilor, teraselor, restaurantelor si magazinelor.Vom face un scurt popas la Zindros – principalul atelier de icoane bizantine – unde veti asista la procesul de confectionare a icoanelor.apoi vom vizita complexului Monahal de la Meteora, inclus in Patrimoniul UNESCO si unul din cele mai cunoscute centre monahale ale Rasaritului crestin. O adevarata padure de piatra ce izbucneste in mijlocul campiei plaseaza ansamblul monastic intr-un peisaj de o maretie tulburatoare. Meteorele reprezinta cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, dupa Sfantul Munte Athos. Se viziteaza una dintre cele mai frumoase 6 manastiri Cazare Hotel Kosta Famissi 3* sau similar Kalambaka.

Ziua 7 Kalambaka – Meteora – Bacau

Dimineata devreme Plecare de la hotel spre tara. Sosire la Bacau in cursul noptii functie de formalitatile vamale.

 

Nota: Pretul este calculat pentru plecare din Bacau.

Grup minim 48 pers.

Pretul include:

• Transport autocar clasificat international

• 5 nopti cazare hotel 2/3* loc in camera dubla/tripla

Nu sunt incluse:

• Asigurarea medicala de calatorie,
• Bilete de intrare la obiectivele turistice,
• Biletele pentru ferry-boat