EXCURSIE DE 3 ZILE LA CERNAUTI

Perioada  ( La cerere )

”Cine vrea sa cunoasca adevarul sa se intoarca in trecut”

(Mihai Eminescu)

Ziua 1: ora 05.00, parcare Hotel Moldova, imbarcarea turistilor si deplasarea pe traseul : Bacau – Roman – Suceava – Siret – Codrii Cozminului – Cernauti.   In jurul pranzului incepem vizitarea orasului (pietonal): Scoala unde a invatat Mihai Eminescu, Teatru, Universitatea, Casa lui  Aron Pumnul – invatatorul lui Mihai Eminescu si casa unde a locuit marele poet, Biserica Sf Nicolae, Biserica  Petru  si  Pavel, Monumentul Unirii, Statuia lui Mihai Eminescu, Vechea Sinagoga, Cimitirul unde este inmormantat Aron Pumnul si alte somitati romanesti.  Strazile Cernautiului dezvaluie cele mai neasteptate detalii arhitecturale de câte ori intorci privirea. Cu un trecut si traditii comune, arhitecti austrieci si cehi, au transformat Cernautiul intr-un oras modern in a doua jumatate a secolului XIX.  Seara cazare Hotel 3* si cina.

Ziua 2: Mic dejun.  Excursie  la Hotin si Kamenet-Podolski pentru vizitarea fortaretelor medievale aflate la 100 km distanţa de Cernăuţi. Inceputurile constructiei se regasesc la inceputul secolului XV din porunca lui Alexandru cel Bun. Stilul arhitectural aminteste de specificul acelor vremi. Zidurile drepte spre malurile Nistrului si liniile curbe in rest fac legatura cu mostenirile lasate de marii domnitori precum Ştefan cel Mare. Vechea cetate  Camenita din orasul  Kamenet-Podolski  a fost construita in piatra de principele lituanian Jurg Coriatovici, la sfarsitul secolului XIV. Cetatea de la Camenita s-a aflat in stapanirea polonezilor pana in anul 1672, cand a trecut in posesia Imperiului Otoman. Turcii au stapanit puternica cetate doar pana in 1699 cand, in urma pacii de la Carlowitz, Camenita s-a intors in stapanirea Poloniei. A doua impartire a Poloniei din 1793 a adus Camenitei un nou stapan, Imperiul Tarist. Astazi cetatea se deschide vizitatorilor oferind o pagina de istorie care merita citita intr-o armonie de vechi si nou, unica prin frumusetea ei.  Seara cazare Hotel 3* si cina.

Ziua 3: Mic dejun. Continuam vizita orasului Cernauti, unde predomina cladirile austriece iar pentru cei care doresc sa faca si cumparaturi din bazar, ne vom deplasa cu autocarul in zona bazarului (este cel mai mare bazar din Estul Europei). Timp de cumparaturi in bazar ora 10.00 – 15.00. Ora 16.00, plecare din Cernauti catre Bacau.

 

Tariful include:

  • transport autocar clasificat international
  • 2 Nopti cazare la Hotel 3* Cernauti cu 2 mic dejunuri si 2 cine
  • taxe vamale
  • diurna sofer
  • taxe parcari
  • ghid local

Tariful nu include:

  • intrarile la obiectivele turistice.

ACTE NECESARE:
• pasaport valabil cel putin 6 luni de la data inceperii programului;
• pentru minori neinsotiti de ambii parinti este necesar acordul parintilor (declaratie notariala), detalii la www.politiadefrontiera.ro

Nota: Pretul este valabil pentru un grup  minim 25 persoane. In cazul in care nu se intruneste grupul minim, excursia se reprogrameaza sau se anuleaza. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.