Pelerinaj Turcia – Capadocia

Date de plecare: 22.06 – 01.07. 2017 și 06-14.10. 2017

Ziua 1: Plecare din Bacau pe ruta Bucuresti – Ruse – Veliko – Tarnovo – Kapitan Andreevo capital celui de al doilea Imperiu Bulgar – trecere prin Valea Trandafirilor – Capitan Andreevo (Bulgaria) – Kapikule (Turcia) – Edirne (fostul oras Adrianopol). Traversarea Strâmtorii Dardanele (leaga Marea Egee cu Marea Marmara) cu ferryboat-ul până la Canakkale. Cazare hotel Canakkale.

 

Ziua 2: Mic dejun. Plecare către Kusadasi. Se vizitează ruinele vechilor ceteti Troia I – IX (inclusive Troia VII, cea descrisa de Homer), ne indreptam catre Bergama, cunoscut pentru productia sa de lana, aur si covoare fine, orasul unde a fost inventat pergamentul. Vizitam Acropole si Altarul lui Zeus. Trecem prin Izmir si continam drumul spre Kusadasi, vizitam Cetatea Efes (Biblioteca lui Celsus, marele teatru în care a predicat Sfântul Apostol Pavel, Biserica Maicii Domnului – în care s-a ţinut Sinodul III Ecumenic in anul 431), Casa si Izvoarele Maicii Domnului astazi biserica romano-catolica, ruinele bisericii ridicate de împăratul Iustinian şi mormântul Sfântului Ioan Evanghelistul, coloanele Templului zeiţei Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii). Cazare şi cină în Kuşadasi.

 

Ziua 3: Optional: excursia la Patmos, pretul este de 75 euro de persoana, tariful include: ferry boat dus-intors, tur pe insula cu ghid in limba engleza in care se viziteaza biserica Sf. Apostol Ioan si  transportul cu autocarul pe insula. Intrarea la biserica nu este inclusa in pret, se achita extra de catre fiecare turist in parte (costa in jur de 6 euro). Pretul este valabil pentru grup de minim 40 de persoane (deoarece se inchiriaza ferry special pentru grup). Daca numarul de participanti este mai mare de 40 persoane, pretul mai scade.

 

Ziua 4: Mic dejun. Parasim Kusadasi, renumit ca unul dintre cele mai atractive orase de la Marea Egee fiind aproape de situri istorice importante antice si ne indreaptam spre Pamukkale. Pamukkale apartine patrimoniului mondial UNESCO din anul 1988. Pe langa faimoasele terase calcaroase cu apa termala, in care vizitatorii se pot chiar scalda, vom vizita si Cetatea Herapolis cu ruinele Bisericii Martirului, Sfantul Apostol Filip. Cazare şi cină în Pamukkale.

 

Ziua 5: Mic dejun. Ne indreptam spre Konya, fosta capitala a imperiului Selgiuc, unde vom vizita faimoasa manastire Mevlana, locul in care a luat nastere ordinul religios al dervisilor mevleviti. Mănăstirea, un loc de pelerinaj pentru credinciosi a fost transformata in muzeu al artelor islamice. Continuam calatoria spre Cappadocia sau ,,Tinutul cailor frumosi”, zona recunoscuta pentru formatiunile geologice stranii, similare cu cele lunare, cu labirinturi subterane, fortarete, orase construite sub pamant. Cazare si cina in Cappadocia.

 

Ziua 6: Mic dejun. Datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane, iar intre secolele X si XV a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi. Asa au luat nastere peste 3.000 de biserici sapate in spectaculoasele formatiuni rezultate ca urmare a unor eruptii vulcanice. Vom vizita:Goreme, in traducere ,, Nu ne puteti vedea aici”, parcul national al Cappadociei trecut in lista monumentelor UNESCO in anul 1985, aici puteti vedea cafenele, restaurant si case de oaspeti sapate direct in formatiunile geologice pentru care este vestit parcul; Muzeul in aer liber Goreme, un complex monahal format din mai multe biserici sapate in piatra si capele acoperite cu fresce; Ortahisar, orasul situat la poalele zidurilor contorsionate din tuf volcanic in care sunt sapate locuinte, o legenda spunand ca aceasta ar fi legat printr-un pasaj subteran de Castelul  de piatra Isa Kalesi; Kaymakli, orasul labirint, deschis pentru turisti din anul 1964 ascunde peste 100 de tuneluri subterane, folosite astazi ca pivnite, grajduri sau zone de depozitare. Terminam vizita cu Avanos, un sat situat pe raul Kizilirmak, faimos pentru ceramica si covoarele traditionale.Cazare si cina in Cappadocia.

 

Ziua 7: Mic dejun. Plecare catre Ankara, capitala Turcieidin 1923, oras aglomerat al Turciei moderne cu muzee, obiective turistice, ruine, magazine si restaurante pentru toate gusturile. In Ankara vizitam Templul lui Augustus si Moscheea Haci Bayram Camii. Continuam vizita cu zidurile orasului, Turnul Otoman si Mausoleul lui Atatürk. Cazare si cina in Ankara.

 

Ziua 8: Ankara-Istanbul. Mic dejun. Calatorim spre Istanbul, unicul oras din lume situat pe doua continente si cel mai mare oras al Turciei dar nu si capitala acesteia. Dupa formalitatile de cazare la Istanbul timp liber sau optional se poate face o croaziera pe Bosfor. Cazare la Istanbul.

 

Ziua 9: Istanbul. Astazi avem o zi intreaga la dispozitie pentru Istanbul. Un tur pietonal ne va permite sa admiram Moscheea Albastra, Muzeul Sf. Sofia si Palatul Topkapi si nu in ultimul rand, vom petrece cateva ore in bazar.

Dupa aceasta zi minunata pornim spre tara, calatorind prin Bulgaria pe timpul noptii.

 

PRET: 450 Euro/Pers.

 Pentru inscrieri pana la data de 30. 04, 2017, Pret 425 Euro/Pers.

 Tariful include:

Transport cu autocar propriu clasificat international, 57 + 2 + 1 locuri, doi soferi,

Taxe de drum si parcari.

8 nopti cazare cu mic dejun, Hotel 3*si 4*,si 6 cine, vizitele incluse in program.
Ghid din partea agentiei pe tot parcursul excursiei.

Tariful nu include:

Asigurare medicala de calatorie, croaziera, excursia la Patmos (75 euro/pers.) intrarea la obiectivele turistice si nici eventualii ghizi pentru acestea.

 

Supliment single: 120 euro/pers.

 

Nota:  tariful este calculat pentru un grup de minim 50 persoane .pentru un grup mai mic pretul se recalculeaza functie de numarul de personae.

 

Acte necesare:

Paşaport valabil încă 6 luni de la data plecării

Condıtıı de ınscrıere:

Avans 200 euro

 

Condıtıı de retragere:

În condițiile de retragere într-un interval calendaristic de 20 zile înainte de data plecării, turistul va primi mai putin cu 80% din prețul pachetului.

 

În condițiile de retragere într-un interval mai mic sau egal cu 15 zile calendaristice înainte de data plecării, turistul nu va mai primi niciun procent din prețul pachetului.

 

Notă:

Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.

Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult insoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră.

Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.