PROGRAM TARA SFANTA (5 nopti / 6 zile)

Perioada 11 – 16 mai 2017 si 26 – 31 mai 2017

1.Orarul de zbor cu El-Al

Luni,27 Martie, LY 574  OTP-TLV 10:55- 13:30

Sambata,01 Aprilie, LY 575  TLV-OTP  21:30-00:20(*Duminica)

2.Programul Pelerinajului (bazat pe orarul de zbor de mai sus)

Ziua 1 – Intalnire cu Organizatorul Grupului, pe Aeroportul Henri Coanda ,in sala Teminalului Plecari Internationale,zona Cafenelei “Lavazza”(situate chiar in spatele scarilor rulante). Zborul Buh-Tlv cu Nr LY 574 decoleaza la ora 10:55.Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de intalnire cu 3 ore inainte de decolarea zborului,pt a indeplini,la timp ,formalitatile de securitate si imbarcare!!!Aterizare pe Aeroportul Ben Gurion (Lod),ora locala 13:30.

La sosirea pe Aeroportul Ben Gurion, imediat dupa serviciul “Pasapoarte” veti fi intampinati de un reprezentant al “Serviciului de intampinare si asistenta,“Smile”( cu un afisaj cu numele “METEORA TOUR”), care va va conduce spre banda de bagaje, dupa care va va acompania, prin culoarul “verde”(nimic de declarat) pana in Hall-ul de Sosiri, unde va va astepta, Ghidul Israelian vorbitor de Lb Romana, al Grupului. Odata cu imbarcarea Dvs si a bagajelor Dvs se intra in Programul Pelerinajului. Drumul serpuieste de-a lungul Marii Mediterane, cu o scurta oprire pt a admira Aquaductul de la Caesarea (sit din timpul Romanilor) urmat de o a doua oprire, in orasul Haifa, al treilea oras ca marime al Israelului (dupa Ierusalim si Tel-Aviv) si totodata cel mai mare Port al tarii. Orasul este cladit in cea mai mare parte a lui pe Muntele Carmel, iar la poalele lui se desfasoara plajele insorite ale Marii Mediaterane. Drumul coteste in serpentine oferind o vedere panoramica de neuitat asupra Marii si a Portului. Odata ajunsi pe platoul lui ne oprim sa admiram incantatoarele Gradini suspendate ale Templului Bahai (Bahai Gardens),parte din Patrimoniul UNESCO si vizitam/ne reculegem la Biserica Stella Maris (unde se afla Pestera Sf.Ilie Tezviteanul) . Calatoria continua spre partea de Nord a Israelului si ajungem in orasul Tiberias. Cina si Cazare la Hotel in Tiberias.

Ziua 2– Dupa Micul Dejun incepem ziua de excursie cu urcarea pe Muntele Tabor ( locul unde s-a petrecut Schimbarea la Fata); ne indreptam spre OrasulNazareth, unde se vor face vizite la ambele Biserici Catolica si Ortodoxa” Buna Vestire”(locul in care Maica Domnului a primit vestea nasterii Pruncului Sfant) si Sfintii Mihail si Gavril (Izvorul Tamaduirii);

Coboram spre Marea Galileei (cunoscuta si sub numele de Lacul Kinnereth) cu oprire in satul Cana (locul unde Mantuitorul a facut “Prima Minune” a a transformarii apei in vin) ;Biserica de pe Muntele Fericirilor; OPTIONAL: Mini Croaziera pe Marea Galileei,cu o copie a “Barcii lui Isus”/Pranzul cu Pestele Sf.Petru; Programul continua  cu vizita la Tabgha (unde s-a produs Minunea inmultirii painilor si a pestilor).Capernaum(unde se viziteaza  Vechea Sinagoga si Casa Sf. Petru).Ne deplasam spre Bethlehem pentruCina si cazare la Hotel in Bethlehem.

Ziua 3 – Dis de dimineata (imediat dupa Micul Dejun) pornim de-a lungul Vaii Iordanului,spre Bethlehem.

Bethlehem (oras aflat sub jurisdictia Autoritatii Palestiniene).Aici se viziteaza urmatoarele obiective de importanta semnificatie Religioasa: Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului(locul unde s-a nascut Isus,locul Ieslei);Biserica Campia Pastorilor.Manastirea Sf Sava aflata in pustiul Iudeei.(accesul este permis numai barbatilor). Cina si cazare la Hotel in Bethlehem.

Ziua 4- Dupa Micul Dejun ne indreptam spre la Ierusalim (Capitala Statului Israel si cel mai mare oras al tarii). Patrundem, prin Poarta Leilor, in Cetatea Veche a Ierusalimului; parcurgem Drumul Crucii cu cele 14 Opriri  (Statii), culminand cu vizita/momente de reculegere si multa liniste sufleteasca la Biserica Invierii (Mormantul Sfant), Golgota, Piatra Miruirii.

Ne continuam calatoria cu urcare pe Muntele Maslinilor si de acolo, admiram splendida vedere panoramica a orasului.In continuare se viziteaza: Biserica Tatal Nostru “Pater Noster”, Biserica Dominus Flevit, Gradinile Getsimani “The Gethsemane Gardens”, Biserica tuturor natiunilor; Muntele Sion: Mormantul Regelui David,Cina cea de Taina,Biserica Adormirea Maicii Domnului). Cina si cazare la Hotel in Bethlehem.

Ziua 5  – scurta vizita in orasul Iehihon (Jericho)unul din cele mai vechi din lume- care gazduieste pe teritoriul lui ,Manastirea Carantania cladita pe Muntele Ispitirilor, Biserica Dudu lui Zaheu..Ierihon-ul face parte din Autoritatea Palestiniana. Ne indreptam spre partea centrala a tarii si coboram spre Marea Moarta(una dintre cele “7 Noi Minuni ale Lumii”), situata la cca 406m sub nivelul Marii.Timp pentru relaxare si o experienta de neuitat (plutim pe apele Marii Moarte/plaja); vizita la Fabrica “Ahava” unul din Centrele de Prod Cosmetice de la Marea Moarta,renumite in intreaga lume pt calitatea lor deosebita. OPTIONAL: vizita la Qumran-locul unde au fost descoperite Manuscrisele de la M. Moarta /sau la Masada-urcare cu telecabina si vizita (acest sit reprezentand ultima reduta a Maccabeilor in fata Ostirilor Romane) .Ne indreptam spre orasul Ierusalim, cu vizita la Zidul Plangerii(locul de rugaciune cel mai sfant al Evreilor din toata lumea),dupa care revenim la Bethlehem. Cina si Cazare la Bethlehem.

Ziua 6

Dis de Dimineata ne luam ramas bun de la Bethlehm.   Ein Karem (patria Sf.Ioan Botezatorul,locul cu Fantana Fecioarei Maria si Biserica intalnirii dintre Maica Domnului si Elisabeta,Biserica nasterii Sfantului); In drum spre Tel-Aviv vizitam Lida (Biserica care adaposteste Mormantul Sf Gheorghe).

Continuam calatoria spre Tel-Aviv, al doilea oras ca marime al Israelului, Cel mai mare Centru Cosmopolitan de business al tarii renumit prin plajele sale generoase si elegante cu nisip auriu, shopping excelent etc. Situat la Marea Mediterana, Tel-Aviv-ul este cunoscut ca si “Orasul care nu doarme niciodata”,”The never sleeping city”/”The 24h City” sau Orasul Alb “the White City”(datorita stilului lui specific architectural “Bauhaus”). Scurt tur de oras Tel-Aviv si de  Iaffa ( Old Jaffa)- oras-Port la Mediterana, vechi de cca 4000 de ani. Iaffo/Yaffa/Jaffa  este un amalgam perfect intre diversele Religii (adaposteste cateva Biserici vechi ,semete si semnificative din punct de vedere religios, o Moscheie etc) ,zona Bohema cu Galerii de Arta,

boutiq-uri, Restaurante de Lux/Cafenele cat si accesul la vechiul si recent renovatul, Port al orasului “Old Port of Jaffa’.

Vederea Panoramica oferita din parcul “catarat” pe colinele orasului, a  splendidei Promenade Tel-Aviviene “Tayelet” cat si a orasului este memorabilia.

Transfer la Aeroportul Ben Gurion,unde in vederea indeplinirii formalitatilor de securitate si imbarcare prezenta turistilor este obligatorie cu minimum 3 ore inainte de decolare pt Zborul Ly575 cu plecare la ora 21:30 si aterizare pe Aeroportul Henri Coanda, ora 00:20 (Duminica)

Pretul include:

– Bilet de avion cu taxe incluse

– Asistenta in aeroport la sosire si plecare

– 5 nopti cazare hotel 3*/ 4*  : 4 nopti Bethlehem + 1 nopti in Tiberias.

– Tururile zilnice si intrarile incluse.

– Taxi Tabor, Hozeva si Sf. Sava.

– 2 mese pe zi,( mic dejun si cina,buffet suedez)conform programului.

– Intrare libera la obiectivele din program.

– Autocar modern cu aer conditionat,conform programului.

– Ghid atestat de Ministerul turism de limba romana specializat in actiuni turistice si pelerinaje.

Pretul nu include:

– 30 EU tips,se achita la fata locului;

– Asigurari de orice tip;

– Eventual program optional,peste cel nominalizat;

**Note Importante:

Autorităţile vamale îşi rezervă dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricărei persoane care nu prezintă suficientă încredere chiar dacă aceasta a obţinut acordul pentru obţinerea vizei turistice. Agenţia de turism nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situaţii ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul îşi asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea şi de aceea este obligat să informeze agenţia asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara graniţelor României, precum şi asupra oricărei tangenţe pe care o are cu statele în care are loc desfăşurarea pelerinajului.

  • Minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească cu cel puţin un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră).
  • Programul acţiunii poate fi modificat de către conducătorul de grup, ca ordine de desfăşurare sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri în funcţie de anumite situaţii speciale.
  • Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel si Iordania.
  • Bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 23 kg/pers., bagajul de mână max. 8 kg/ pers. (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite)
  • Distribuţia camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de către turist direct la recepţie, asistat de însoţitorul de grup.
  • Pentru anumite facilităţi din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); în momentul sosirii la hotel solicitaţi recepţionerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
  • Pentru călătorie este necesar paşaportul valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară