Grecia – Pelerinaj Insula Evia si Eghina

Grecia – Pelerinaj Insula Evia si Eghina

Ziua 1. Bacau – Catedrala Patriarhala din Sofia – Sidirokastro
Plecare din Bacau ora 01:00 pe traseul: Bacau – Bucuresti, Giurgiu, Ruse, Sofia, Sidirokastro. Vizitam capitala Bulgariei, Sofia–unul din cele mai vechi orase din Europa, intr-un tur panoramic si pietonal impreuna cu insotitorul de grup: Piata Centrala, Piata Parlamentului, Bulevardul Vitosha-artera comerciala si Catedrala Patriarhala Aleksander Nevski (a doua ca marime din Balcani). Excursia continua spre Grecia. Seara sosire in Sidirokastro si cazare la hotel de 3*.

Ziua 2. | Salonic – Schitul Sf Paraschiva – Insula Evia
Mic dejun. Plecare spre Salonic unde se viziteaza Biserica Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir si apoi tur panoramic Salonic cu autocarul: Agora Romana, Arcul lui Galerius, Rotonda, Turnul Alb (scurt popas). Excursia continua catre Schitul Sf. Paraschiva de pe Valea Tembi-loc sfant, renumit pentru puterea miraculoasa de vindecare si alinare a durerilor. Vom traversa apoi cu ferry-boat-ul de la Glyfa la Agyokampos in Insula Evia. Cazare la hotel de 3* in Insula Evia.

Ziua 3. | Insula Evia – Manastirea Sf David – Moastele Sf Ioan Rusu – Manastirea Sf Efrem
Mic dejun. Suntem in Insula Evia, a doua ca marime din Grecia. Vom vizita Manastirea Cuviosul David cu hramul Schimbarii la fata, o manastire de calugari situata la poalele muntilor Kavalaris, la o altitudine de 930 m unde se pastreaza relicva crestina Capul Sf David cel Batran. Vom continua apoi cu Biserica Sf Ioan Rusul care se afla in localitatea Prokopi si adaposteste Moastele Sf Ioan Rusul, originar din Rusia. Vom parasi insula Evia pe pod si ne indreptam catre Manastirea Sf Efrem cel nou, manastire de maici din localitatea Nea Makri, regiunea Atica la 40 km distanta de Atena. Manastirea are o vechime de circa 600 de ani, este zidita din piatra in stil grecesc si adaposteste Moastele Sf Efrem, care este considerat ocrotitorul dependentilor de droguri si al celor cu depresie. Ajungem la Atena in cursul serii. Cazare la hotel de 3* in Atena.

Ziua 4. | Insula Eghina – Manastirea si Catedrala Sf Nectarie Taumaturgul – Atena
Mic dejun. Dimineata devreme, plecare spre portul Pireu pentru imbarcare pe ferry-boat si traversare catre Insula Eghina unde vom vizita Manastirea si Catedrala Sf Nectarie Taumaturgul, mare vindecator si facator de minuni, urmata de participarea la slujba inchinatai Sfantului Nectarie. Tur panoramic al insulei si intoarcere in port pentru revenire la Atena. Dupa debarcarea in portul Pireu, tur de oras Atena: Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia, Acropole. Seara, timp liber la dispozitie in Atena. Cazare la hotel de 3* in Atena.

Ziua 5. | Acropole – Excursie optionala in Peloponez si la Manastirea Sf Patapie
Mic dejun. Dimineata, transfer cu autocarul si vizita cu ghid local de Lb Romana pe Acropole (biletul de intrare in valoare de 12 € se achita la fata locului). Dupa vizita, timp liber la dispozitie in Atena pentru vizite individuale sau optional, excursie in Peloponez–leaganul civilizatiei mionice. Peloponezul impresioneaza prin varietatea peisajului (plaje fine intinse pe zeci de kilometri, golfuri cu ape turcoaz, plantatii de maslini si portocali) dar si prin bogatia istoriei si a culturii. Se viziteaza Istmul Corinth, Nafplio, Mycene si Manastirea Sf Patapie de la Loutraki. Manastirea de maici Sf Patapie (cunoscut in lumea ortodoxa ca mare vindecator de cancer) este localizata in muntii Geraneia la o altitudine de aprox. 1.000 m si la o distanta de 15 km de statiunea Loutraki. De pe terasa manastirii se pot vedea cele doua mari, Marea Egee si Marea Ionica, cu o panorama deosebita ! Tarif: 35 €/persoana, minim 25 participanti si include: transport autocar, ghid insotitor (nu sunt incluse biletele de intrare). Intoarcere la Atena. Cazare la hotel de 3* in Atena.

Ziua 6. | Delfi – Termopile – Kalambaka
Mic dejun. Parasim capitala Greciei Atena si ne indreptam catre Delfi unde vom vizita cel mai important Oracol al lumii antice. Excursia continua catre Termopile unde vom face un scurt popas si apoi catreKalambaka-un micut oras pitoresc aflat la poalele Meteorelor. Cel mai interesant aspect al orasului este fundalul fascinant al stâncilor abrupte ale Meteorei care încadrează partea de nord a orizontului. Cu o strada principala generoasa pe care se afla majoritatea hotelurilor, teraselor, restaurantelor si magazinelor, oraselul asteapta sa va impresioneze. Vom face un scurt popas la Zindros–principalul atelier de icoane bizantine-unde veti asista la procesul de confectionare a icoanelor. Cazare Hotel Kosta Famissi 3* sau similar Kalambaka.

Ziua 7.- | Kalambaka – Meteora – Bacau
Mic dejun. Plecare de la hotel dimineata devreme pentru vizitarea complexului Monahal de la Meteora, inclus in Patrimoniul UNESCO si unul din cele mai cunoscute centre monahale ale Rasaritului crestin. O adevarata padure de piatra ce izbucneste in mijlocul campiei plaseaza ansamblul monastic intr-un peisaj de o maretie tulburatoare. Meteorele reprezinta cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, dupa Sfantul Munte Athos. Se viziteaza una dintre cele mai frumoase 6 manastiri apoi plecare spre tara. Sosire la Bacau in cursul diminetii functie de formalitatile vamale.
Adult in camera dubla 355 €
Al 3-lea adult in camera dubla pat suplimentar 340 €
Copil 2-11,99 ani cu 2 adulti in camera 275 €
Adult in camera single 420 €

Nota: Preturile sunt calculate pentru plecare din Bacau

Servicii incluse:

• Ghid roman insotitor
• Transport cu autocar Interra
• Cazare 6 nopti cu mic dejun la hoteluri de 3* astfel:
– 1 noapte in Sidirokastro la Hotel de 3*
– 1 noapte in Insula Evia la Hotel de 3*
– 3 nopti in Atena la Hotel de 3*
– 1 noapte in Kalambaka la Hotel Kosta Famissi 3*
• Tur de oras Sofia
• Tur de oras Salonic
• Tur de oras Atena
• Excursiile si vizitele prevazute in program: Schitul sf Paraschiva de pe Valea Tembi, Manastirea Sf David si Moastee Sf Ioan rusu de pe Insula Evia, Manastirea Sf Efrem, Insula Eghina-Manastirea Sfantului Nectarie, Delfi, Termopile, Meteora, Atelierul de icoane Zindros
• Ferry-boat Pireu => Insula Eghina => Pireu
• Ferry-boat Agiokampos => Glyfa

Nu sunt incluse:

• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea Storno
• Bilete de intrare la obiectivele turistice, Excursiile optionale