MINUNILE MAICII DOMNULUI IN KEFALONIA


Ziua 1 – 2 (V 11.08 – S 12.08): Plecare pe traseul: localitatea de plecare Bacau – Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promahonas – Thessalonik, se calatoreste pe timpul noptii. Dimineata ajungem in Grecia si incepem pelerinajul nostru la  moastele Sf. Dimitrie cel Nou Izvoratorul de mir si la moastele Sfintei Anisia apoi ne indreptam catre Biserica Sfanta Sofia, copie a celei din Constantinopol, unde se afla moastele Sfantului Vasile cel Nou si Biserica Sf Gheorghe – (construitã pe temelia mausoleului circular ridicat in sec. IV d Hr. de imparatul Galeriu)  cea mai veche biserica crestina din Grecia, Turnul Alb– simbolul orasului, Arcul lui Galerius. Cazare Hotel 2*/3* in Thessalonik.

Ziua 3 (D 13.08): Mic dejun. Ne asternem la drum pe spre Igoumenitsa unde ne imbarcam pe ferryboat cu destinatia Insula Corfu. Vizitam biserica din sec. 16 si ne inchinam la moastele Sfantului  SPIRIDON, mare facator de minuni si Mitropolia din Kerkyra cu moastele Sf. Teodora Imparateasa. Optional . Se viziteaza si Manastirea  Paleokastrita cu icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Cazare in Insula Corfu, Hotel 2*/3*.

Ziua 4 (L 14.08): Mic dejun. Trecem din nou pe continent cu ferryboat-ul si ne deplasam catre Lefkada, insula consemnata de Strabo cu numele de Leucas, a 4-a ca marime din arhipelagul Ionic. Ajungem in Insula Lefkada, (in masura timpului vizita la Manastirea Faneromeni) dupa care facem pauza de pranz in Nidri (sau Vassiliki) – frumoasa statiune la o aruncatura de bat de Skorpios, insula vestitului armator grec Onasis. Continuam catre portul Vassiliki de unde ne imbarcam pe ferryboat cu destinatia Fiskardo, Insula Kephalonia. Cazare Hotel 2* / 3*, Lixouri / Argostoli.

Ziua 5 (Ma 15.08 Sf. Maria): Mic dejun. Participam la slujba la  Manastirea Maicii Domnului din Markopoulos – Biserica Sf. Maria careia i se inchina serpii si vizitam Biserica Fecioarei Maria cu Crini. Seara – participam la procesiunea de hramul  Sfantului Gherasim izgonitor de demoni, dezlegator de farmece si vraji ( Se scoate racla cu sfintele moaste in procesiune ). Cazare Hotel 2* / 3*, Lixouri / Argostoli.

Ziua 6 (Mi 16.08 Sf. Gherasim): Mic dejun. Dimineata ne indreptam catre Poros, portul de unde vom trece pe continent cu ferryboat-ul in portul Kyllini din Peloponez si ne indreptam catre cazare, nu inainte de a ne opri in Patra, la Catedrala Sf. Ap. Andrei (capul si crucea) si, in functie de timpul avut la dispozitie, de a spune o rugaciune la  Manastirea Sf. Patapie; traversam Canalul Corinth si ne indreptam catre Capitala Greciei. Cazare in Atena, Hotel 3*.

Ziua 7 (J 17.08): Mic dejun. Din portul Pireu ne imbarcam pe ferryboat care ne poarta catre Insula Egina, unul dintre cele mai iubite locuri de pelerinaj din Grecia – Manastirea Sf. Treimi – Sf. Nektarie Taumaturgul. In masura in care timpul ne va permite putem poposi cateva clipe si la Biserica Sf. Mina si Sf. Nicolae (aflata chiar in portul Aegina). Intoarcere in Atena cu ferryboat, dupa amiaza si ne indreptam pentru curatenie sufleteasca catre Manastirea Sf. Efrem cel Nou din Nea Makri, urmand apoi soseaua care duce catre Insula Evia. Aici ne asteapta clipe de liniste si inchinare la un al doilea loc de pelerinaj cunoscut al Greciei, Manastirea Sf. Ioan Rusul si in masura timpului, Manastirea Cuv. David Batranul – „Copilul Inaintemergatorului”. Cazare Loutra Edipsou, Hotel 3*.

Ziua 08 (V 18.08): Mic dejun. Astazi este zi de relaxare si odihna, bucurandu-ne de una din cele mai de pret bogatii naturale ale Greciei – plaja, mare, soare. Cazare Loutra Edipsou, Hotel 3*.

Ziua 09 – 10 (S 19.08 – D 20.08.2015): Mic dejun. A sosit si ziua intoarcerii catre tara. Traversam pe continent cu ferryboat-ul din portul Agiokampos si inainte de a iesi din Grecia facem o vizita la Manastirea Kato Xenia, pentru a ne inchina la  Braul Maicii Domnului si icoana pictata de Sf Apostol si Evanghelist LUCA (una dintre cele 3 cunoscute) apoi oprim  la Schitul Sf. Paraskevi din Valea Tempi. Continuam periplul nostru pe ruta  Sofia – Ruse – Bucuresti – Bacau localitatea de destinatie. Sosire in functie de conditiile de trafic a doua zi.

 

Tariful include: 

 • Transport cu autocar clasificat international
 • 7 traversari cu ferryboat (Glyfa – Agiokampos; Pireas – Aegina – Pireas;
  Igoumenitsa – Corfu – Igoumenitsa; Vassiliki – Fiskardo; Poros-Kyllini)
 • 7 nopti cazare in camere duble sau triple, Hotel 2*/3*
 • 7 mic dejun

Tariful nu include:

 • Asigurare medicala de calatorie si storno
 • Alte cheltuieli personale care nu sunt specificate in oferta
 • Ghid insotitor si sau ghid local (Meteora, Atena)
 • Intrări la obiectivele turistice (3 €/adult/mănăstire Meteora)

Tarifele sunt valabile pentru un grup de minim 40 de platitori (pentru un numar mai mic de platitori aceasta se recalculeaza).

 • Tariful este valabil pentru Pelerinaj organizat in perioada mentionata. Pentru alte perioade acesta se recalculeaza.
 • Obiectivele mentionate pentru vizita si desfasurarea programului se pot modifica in functie de datele alese, orarul manastirilor, orarul de ferryboat precum si in caz de forta majora: greve, etc.
 • In cazul in care disponibilitatile de cazare in Ins. Kefalonia sunt epuizate , programul zilelor 4 + 5 se poate modifica cu cazare in zona Patra si cu orarul de traversare aferent, la acelasi tarif.