Excursie de o zi – Bucovina si tinutul Neamtului

Suceava – M.rea Humor – M.rea Voronet – M.rea Agapia – M.rea Varatec

Ziua 1: Bacau – Roman – Suceava (Cetatea de Scaun a Moldovei, Muzeul de istorie cu Sala Tronului, Biserica Sfantul Nicolae) – Gura Humorului (M-rea Humor) – Voronet (M-rea Voronet) – Tg. Neamt – M.rea Agapia – M.rea Varatec – Humulesti ( Casa Ion Creanga ) – Roman – Bacau.

Cetatea de Scaun a Sucevei este o cetate medievala aflata la marginea de est a orasului Suceava. Traditia populara, consemnata la sfarsitul secolului XIX de parintele catihet Simion , a pastrat informatia ca la Suceava, cetatea a fost construita din piatra, pe un deal, in partea de miazazi a orasului, in vremuri de demult, de pastori si oameni veniti de la munte, fiind distrusa apoi de capcanii care aveau numai un ochi in frunte, de tatari si de alte lifte rele.


Supranumita si “Capela Sixtina a Estului”, este un complex monahal medieval construit in satul Voronet, astazi cartier al orasului Gura Humorului. O candela aprinsa vegheaza mormantul Sfantului Daniil Sihastrul, de unde obstea manastirii ia binecuvantarea pentru slujbe. Pictura exterioara a Voronetului este realizata la nivel artistic, fiind socotita drept cel mai reusit ansamblu al artei feudale moldovenesti. Figurile biblice din aceste fresce exterioare sunt apropiate de viata, insufletite, firesti.


Tariful include:

  • Transport autocar clasificat international;

Tariful nu include:

  • Intrarile la obiectivele turistice