GRECIA – Traditie & Istorie

PROGRAMUL EXCURSIEI
Ziua 1 BACAU – SALONIC – 950 km
Plecare din Bacau la ora 03.00 din parcare hotel Moldova pe traseul:Bacau – Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Promachonas – Salonic. Sosire in cursul serii in functie de formalitatile vamale. cazare Hotel 2-3*Salonic , plinbare de seara pentru acomodarea cu viata de noapte a capitalei Macedoniei de nord a Greciei , si vizita la biserica Sf. Dumitru , Arcul lui Galerius , Rotonda ,Agora Romana, Turnul Alb , etc.

Ziua 2 SALONIC – METEORA – KALANBAKA – 300 km
Mic dejun. Excursia continua spre Kalambaka. Vizitarea complexului Monahal de la Meteora. Se viziteaza M..rea. Marele Meteor, M..rea. Varlam , M..rea. Sf. Stefan apoi popas la atelierul Zindros – unde veti asista la procesul de confectionare a icoanelor bizantine cu foita de aur, cazare Kalanbaka H. 2- 3*
Ziua 3 KALANBAKA – DELFI – ATENA – 450 km
Mic dejun. Deplasare spre Delfi unde vom vizita cel mai mare oracol al lumii antice, seara Cazare Atena, hotel Achillion 3* sau similar. plinbare pietonala in marea metropola si capitala a Greciei .

Ziua 4 ATENA – INSULA EGINA – 100 km
Mic dejun. Deplasare cu autocarul in portul Pireu si inbarcare pe Fery- Boat pentru a ajunge pe insula Eghina unde ne vom inchina la moastele Sf. Nectarie „ Harul Mangaetorului,cu bogatie se revarsa prin Sfintele tale Moaste. si asemeni unui izvor nesecat, adapa sufletele chinuite si vindeca bolile trupesti ale celor ce striga neancetat catre Domnul; Aleluia ! „ Dupa rugaciune plinbare pietonala prin superba insula Eghina, apoi ne indreptam spre port pentru deplasarea cu Fery – Boat-ul spre portul Pireu ( 20 eur/ pers. ) cazare Atena, hotel Achillion 3* sau similar.

Ziua 5 ATENA – 0 km.
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale.sau in grup Acropolis , Stadionul Olimpic , Schinbarea Garzii , Piata Omonia ,Piata Sintagma , Teatru National , Palatul Parlamentulai, Cartierul Placa , Cumparaturi etc. Cazare Atena, hotel Achillion 3* sau similar. (In aceasta zi nu se foloseste autocarul conform normelor AETR).

Ziua 6 ATENA – PARALIA KATERINI – 450 km
Mic dejun. Deplasare spre Paralia cu scurt popas la Schitul Sf. Paraschiva de pe Valea Tembi – loc sfant, renumit pentru puterea miraculoasa de vindecare si alinare a durerilor. Seara cazare Hotel 3* in Paralia Katerini . Timp liber pentru vizitarea cochetei statiuni cu numeroase magazine de haine de blana , piele , aur si suveniruri ( optional SEARA GRECEASCA 25 euro /pers. )

Ziua 7 PARALIA KATERINI – BACAU – 1050 km
Mic dejun. Ultimile cumparaturi ora 09 plecare spre casa, ajungem la Bacau in jur de ora 24.

 

Nota: Pretul este calculat pentru plecare din Bacau

Servicii incluse:
* 6 nopti cazare cu mic dejun hoteluri 3* conform programului
* Tur oras Salonic
*Tur oras Atena
* Excursie la Meteora
* Excursie la Delfi
* Transport cu autocar propriu, clasificat international
Nu sunt incluse:
• intrarile la obiectivele turistice din program, excursiile optionale
Grup minim: 40 platitori
RELATII: Centrul de Pelerinaj Meteora, Tel. 0744 513706 www pelerinarb.ro. ; e-mail office@meteoratour.ro

DOCUMENTE DE CALATORIE
• Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE SAU PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.
• Tarile care permit intrarea pe baza cartii de identitate sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria. Pentru toate celelalte tari este NECESAR PASAPORTUL. Mai multe detalii gasiti pe site-ul Politiei de Frontiera: www.politiadefrontiera.ro
• In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi CI
• Copiii care nu au implinit 14 ani si nu au carte de identitate, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
• Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.
CAZARE SI PROGRAMUL EXCURSIEI
• Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
• Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate.
• Turistii au obligatia sa se prezinte la locul de imbarcare cu minim 20 minute inainte de ora inscrisa pe voucher pentru plecare sau transfer. Locurile in autocar au fost prealocate la momentul rezervarii, pasagerii au obligatia sa ocupe doar locul inscris pe prezentul voucher.